Notícies

Tot allò que fem per a les persones i entitats amb les quals col·laborem

Fundació Agbar / Notícies / L’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques valora molt positivament el Fons de Solidaritat d’Aigües de Barcelona

14 Desembre 2015

L’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques valora molt positivament el Fons de Solidaritat d’Aigües de Barcelona

L’informe d’avaluació s’ha presentat en un acte celebrat aquest migdia per la Fundació Agbar a l’Àgora Agbar de Cornellà de Llobregat, i ha comptat amb les intervencions d’Ignacio Escudero, director general d’Aigües de Barcelona; Frederic Udina, president d’Ivàlua; i David Casado i Federico Todeschini, autors de l’informe d’Ivàlua sobre el Fons de Solidaritat.

Un Fons que ha beneficiat a milers de famílies

El Fons de Solidaritat ha destinat aquest any prop de 2 milions d’euros per pagar el servei d’aigua de més de 12.400 famílies de tota l’àrea metropolitana. Des de la seva creació el 2012, Aigües de Barcelona ha concedit més de 54.000 ajudes, a las quals ha destinat més de 3 milions d’euros.

El Fons s’ha implementat als 24 municipis de l’àrea Metropolitana de Barcelona on Aigües de Barcelona presta el servei de subministrament d’aigua.

Bon disseny i implementació del Fons

Ivàlua valora molt positivament el disseny i la implementació del Fons de Solidaritat de la Fundació Agbar creat el 2012 per Aigües de Barcelona per bonificar el servei de l’aigua a les famílies amb problemes econòmics. Segons l’organisme públic, el Fons ha estat capaç de canalitzar la problemàtica de la hidro-vulnerabilitat d’una forma eficient, atenent famílies que en absència d’aquestes ajudes tindrien greus dificultats.

L’avaluació destaca també la “relació de màxima confiança” entre Aigües de Barcelona i els ajuntaments i entitats del tercer sector (concretament, Creu Roja de Catalunya, Càritas Diocesana, Fundació Hàbitat3, Fundació l’Esperança i Fundació Mambré), a través de les quals es vehicula la concessió de l’ajuda a les famílies beneficiàries.

L’informe d’Ivàlua inclou una enquesta a beneficiaris del Fons, de la qual se’n desprèn que en un 60% dels casos els titulars del contracte de subministrament són dones, en la seva majoria menors de 65 anys. El 73% de nacionalitat espanyola, més de la meitat conviuen amb una parella o estan casats, i un 74% no tenen estudis postobligatoris. A més, més de la meitat estan a l’atur, i un 16% dels titulars són pensionistes.

Fes clic aquí per descarregar l'informe

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, facilitar un accés més ràpid als mateixos i personalitzar mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació a la nostra política de cookies